Astrologia xinesa

Mirall amb les dotze divisions del zodíac xinès. Dinastia Sui (581-618 dC). Bronze. Pertany al Museu Guimet (París). La llegenda diu que el mirall reflecteix fidelment les ànimes. El seu disc de llum il·lumina les cares .

L' astrologia xinesa és l'endevinació del futur mitjançant l'ús del calendari xinès, particularment els seus 12 cicles anuals d'animals, coneguts com a zodíac xinès. Aquest sistema d'endevinació deriva de les característiques principals del sistema: el zodíac, els cinc elements del pensament xinès, els cicles del calendari basats en l'astronomia i la religió xinesa antiga.

El desenvolupament de l'astrologia a la Xina està lligada a la de l'astronomia xinesa, que va arribar a la seva màxima esplendor durant la dinastia Han (del segle ii aC al segle II de la nostra era).

Seguint l'òrbita de Júpiter al voltant del Sol, els astrònoms xinesos van dividir el cercle celestial en dotze seccions, i ho varen arrodonir en 12 anys (d'11,86). Júpiter està associat amb la constel·lació Sheti.

L'astrologia xinesa té una relació estreta amb la filosofia xinesa (teoria de les tres harmonies, cel, terra i aigua) i els diferents "principis": els ensenyaments wu xing, yin i yang; l'astronomia xinesa consta de cinc planetes, les 10 Tiges celestials, les 12 Branques de la Terra, el calendari xinès (calendari lunar i calendari solar), el càlcul del temps després de l'any, mes, dia i el shichen (時辰).


© MMXXIII Rich X Search. We shall prevail. All rights reserved. Rich X Search